
Вода у м’ясних продуктах
Досить часто воді, як функціональному інгредієнту в складі м’ясних продуктів, не надають великого значення. Хоча вода є одним із основних компонентів сирого м’яса, при додатковому
Досить часто воді, як функціональному інгредієнту в складі м’ясних продуктів, не надають великого значення. Хоча вода є одним із основних компонентів сирого м’яса, при додатковому
Прагнення забезпечити споживачів максимально широким асортиментом харчових продуктів незалежно від часу та місця виробництва зумовило необхідність створення різних способів обробки сировини та готових продуктів з
Консервуючі речовини призначені для запобігання псуванню продуктів у результаті розвитку мікроорганізмів. Традиційно для консервації продовольства застосовували сіль, цукор, мед, оцет, етиловий спирт. Трохи історії Відомо,
Одним із способів класифікації м’ясних продуктів є схема, що враховує вміст м’ясної сировини у рецептурі. З точки зору споживача ця схема повинна дати уявлення про
У Німеччині існує приблизно 1500 сортів німецької ковбаси, половина з яких належить до того, що ми називаємо «сосисками». Самі німці сосиски називають «ковбасками», Würstchen, як
Однією з головних екологічних проблем людства є якість питної води, яка безпосередньо пов’язана зі станом здоров’я населення, екологічною чистотою продуктів харчування, з вирішенням проблем медичного
Тисячоліттями люди мріяли знайти такі засоби, які могли б попередити захворювання людини, тварин, рослин та запобігти псуванню харчових продуктів. Історія Відомо, що ще за часів
Тісто і начинка – це просте поєднання не має місця та часу народження. Перші схожі на «пельмені» страви з’явилися у Китаї на початку нашої ери.
Вологозв’язуюча здатність (ВЗЗ) білків є одним з найважливіших функціональних показників, завдяки якому харчові гелі можуть утримувати від 50–60% (дисперсні гелі) до 90–98% (молекулярні гелі) води.
Серед харчових продуктів важливе місце займають емульсії типу жир у воді. Найважливішими стабілізаторами таких емульсій є білки, емульсійний властивості яких багато в чому визначають властивості