Введіть вихідні дані
| 1. | Фактична кількість м'ясної сировини для ін'єктування, кг |
Якщо Ви залишите це поле порожнім, ми розрахуємо рецептуру розсолу на 100 л і на 100 кг м'ясної сировини
|
|
| 2. | Необхідна кількість розсолу для заповнення системи, л |
Якщо Ви залишите це поле порожнім, ми розрахуємо рецептуру розсолу на 100 л і на 100 кг м'ясної сировини без урахування кількості розсолу на заповнення системи
|
|
| 3. | Який рівень ін'єктування (м'ясна сировина + розсіл) до вихідної маси сировини, у % |
Від цього показника залежить кількість розсолу, який потрапить у м'ясо, а, відповідно, і розрахунок інгредієнтів розсолу
|
|
| 4. | Який бажаний вихід готового продукту до початкової фактичної ваги м'ясної сировини, % |
Від цього показника залежить рецептура розсолу, так як на готовий продукт розраховують норми вмісту всіх інгредієнтів
|
|
| 5. | Ступінь солоності готового продукту, г на 1 кг готового продукту |
Даний показник задає кількість солі (в г) в 1 кг готового охолодженого продукту. За замовчуванням в розрахунку використовується середній рівень солоності - 20 г солі в 1 кг продукту (низький рівень солоності - 18 г, високий рівень солоності - 22 г)
|
|
| 6. | Використовуємо кухонну сіль (+ нітрит натрію) або нітритну сіль (0,5-0,6%) |
Виберіть нітритну сіль і ми зробимо розрахунок з датською вакуумною нітритною сіллю із вмістом нітриту 0,6%. Цей варіант виключить окреме використання нітриту натрію
|
|
| 7. | Кількість комплексної функціональної добавки на 100 л розсолу відповідно до рекомендацій виробника |
Якщо Ви залишите це поле порожнім, ми розрахуємо рецептуру розсолу на 100 л і на 100 кг м'ясної сировини (з нітритом натрію, кухонною сіллю, нітритною сіллю)
|
Також можемо розрахувати вартість розсолу і готового продукту
| Ціна комплексної добавки (у вашій валюті), за 1 кг |
Якщо Ви вкажете ціну комплексної добавки (у вашій валюті), то ми розрахуємо вартість розсолу. Поки ми не використовуємо в розрахунку ціни інших інгредієнтів
|
||
| Ціна м'ясної сировини (у вашій валюті), за 1 кг |
Якщо Ви вкажете ціну м'ясної сировини (у вашій валюті), то ми розрахуємо собівартість 1 кг готової продукції
|
||
|
Розрахувати
|
| Вихідні дані | ||
|---|---|---|
| 1 | Кількість м'ясної сировини, кг | |
| 2 | Кількість розсолу на систему, л | |
| 3 | Рівень ін'єктування, % | |
| 4 | Вихід готової продукції, % | |
| 5 | Кількість солі в готовому продукті, г на 1 кг | |
| 6 | Використовуємо | |
| 7 | Дозування комплексної добавки, на 100 л розсолу | |
| Вихідні ціни | ||
| Ціна комплексної добавки, за 1 кг | ||
| Ціна м'ясної сировини, за 1 кг |
| Перевірка розрахунку | |
|---|---|
| 1 | Для ін'єктування 145 кг м'яса на 164% необхідно 93 л розсолу. |
| 2 | Для системи необхідно 32 л розсолу. Всього 125 л розсолу. |
| 3 | При виході готової продукції 138.0%% ми отримаємо 200.1 кг готової продукції. |
| 4 | При дотриманні рівня солоності готового продукту 19.0 г/кг в 200.1 кг продукції повинно бути 3.8 кг солі, внесеної з 92.8 л розсолу. Це означає 4.10 кг солі в 100 л розсолу. |
| 5 | Кількість проін'єктованого м'яса дорівнює 237.8 кг. А кількість готового продукту 200.1 кг. Загальні технологічні втрати ваги від проін'єктованої сировини до готового продукту складають 37.7 кг або 15.85% до маси проін'єктованої сировини. |
| 6 | Для розрахунку було обрано середнє значення - 10 г нітриту натрію на 100 кг м'ясної сировини (мін. 4 г ... макс.15 г на 100 кг м'ясної сировини), тому усього в 100 кг м'ясної сировини має потрапити 0.017 кг нітриту натрію. |
Розрахунок інгредієнтів на 100 л розсолу
| № | Інгредієнт | % | кг, л |
|---|---|---|---|
| 1 | Комплексна добавка | ||
| 2 | Кухонна сіль | ||
| 3 | Нітрит натрію | ||
| 4 | Нітритна сіль | ||
| 5 | Вода | ||
| 6 | Лід | ||
| Всього |
Розрахунок розсолу на 500 кг м'яса
| № | Інгредієнт | кг, л |
|---|---|---|
| 1 | Комплексна добавка | |
| 2 | Кухонна сіль | |
| 3 | Нітрит натрію | |
| 4 | Нітритна сіль | |
| 5 | Вода | |
| 6 | Лід | |
| Всього |
| Економіка | |
|---|---|
| Ціна 1 л розсолу при використанні комплексної добавки | |
| Собівартість 1 кг готової продукції |
| Технологічні дані | |
|---|---|
| Кількість необхідного розсолу (з системою), л | |
| Втрати ваги, від ін'єктування до готового продукту, кг | |
| Рівень загальних втрат від ін'єктування до готового продукту, у % |
Завантажити розрахунок
Друк
Зворотній зв’язок