Калькулятор розрахунку інгредієнтів розсолу для цільном'язової делікатесної продукції

Калькулятор розрахунку інгредієнтів розсолу для цільном'язової делікатесної продукції

Введіть вихідні дані

1. Фактична кількість м'ясної сировини для ін'єктування, кг
Якщо Ви залишите це поле порожнім, ми розрахуємо рецептуру розсолу на 100 л і на 100 кг м'ясної сировини
2. Необхідна кількість розсолу для заповнення системи, л
Якщо Ви залишите це поле порожнім, ми розрахуємо рецептуру розсолу на 100 л і на 100 кг м'ясної сировини без урахування кількості розсолу на заповнення системи
3. Який рівень ін'єктування (м'ясна сировина + розсіл) до вихідної маси сировини, у %
Від цього показника залежить кількість розсолу, який потрапить у м'ясо, а, відповідно, і розрахунок інгредієнтів розсолу
4. Який бажаний вихід готового продукту до початкової фактичної ваги м'ясної сировини, %
Від цього показника залежить рецептура розсолу, так як на готовий продукт розраховують норми вмісту всіх інгредієнтів
5. Ступінь солоності готового продукту, г на 1 кг готового продукту
Даний показник задає кількість солі (в г) в 1 кг готового охолодженого продукту. За замовчуванням в розрахунку використовується середній рівень солоності - 20 г солі в 1 кг продукту (низький рівень солоності - 18 г, високий рівень солоності - 22 г
6. Використовуємо кухонну сіль (+ нітрит натрію) або нітритну сіль (0,5-0,6%)
Виберіть нітритну сіль і ми зробимо розрахунок з датською вакуумною нітритною сіллю із вмістом нітриту 0,6%. Цей варіант виключить окреме використання нітриту натрію
7. Кількість комплексної функціональної добавки на 100 л розсолу відповідно до рекомендацій виробника?
Якщо Ви залишите це поле порожнім, ми розрахуємо рецептуру розсолу на 100 л і на 100 кг м'ясної сировини (з нітритом натрію, кухонною сіллю, нітритною сіллю

Також можемо розрахувати вартість розсолу і готового продукту

Ціна комплексної добавки (у вашій валюті), за 1 кг
Якщо Ви вкажете ціну комплексної добавки (у вашій валюті), то ми розрахуємо вартість розсолу. Поки ми не використовуємо в розрахунку ціни інших інгредієнтів
Ціна м'ясної сировини (у вашій валюті), за 1 кг
Якщо Ви вкажете ціну м'ясної сировини (у вашій валюті), то ми розрахуємо собівартість 1 кг готової продукції
Розрахувати
Вихідні дані
1 Кількість м'ясної сировини, кг
2 Кількість розсолу на систему, л
3 Рівень ін'єктування, %
4 Вихід готової продукції, %
5 Кількість солі в готовому продукті, г на 1 кг
6 Використовуємо
7 Дозування комплексної добавки, на 100 л розсолу
Вихідні ціни
Ціна комплексної добавки, за 1 кг
Ціна м'ясної сировини, за 1 кг
Перевірка розрахунку
1 Для ін'єктування 145 кг м'яса на 164% необхідно 93 л розсолу.
2 Для системи необхідно 32 л розсолу. Всього 125 л розсолу.
3 При виході готової продукції 138.0%% ми отримаємо 200.1 кг готової продукції
4 При дотриманні рівня солоності готового продукту 19.0 г/кг в 200.1 кг продукції повинно бути 3.8 кг солі, внесеної з 92.8 л розсолу. Це означає 4.10 кг солі в 100 л розсолу.
5 Кількість неін'єктованого м'яса дорівнює 237.8 кг. А кількість готового продукту 200.1 кг. Загальні технологічні втрати ваги від неін'єктованої сировини до готового продукту складають 37.7 кг або 15.85% до маси неін'єктованої сировини.
6 Для розрахунку було обрано середнє значення - 10 г нітриту натрію на 100 кг м'ясної сировини (мін. 4 г ... макс.15 г на 100 кг м'ясної сировини), тому усього в 100 кг м'ясної сировини має потрапити 0.017 кг нітриту натрію. Для приготування 100 л розсолу необхідно 0.017 кг кухонної солі і кг нітриту натрію.

Розрахунок інгредієнтів на 100 л розсолу

Інгредієнт % кг, л
1 Комплексна добавка
2 Кухонна сіль
3 Нітрит натрію
4 Нітритна сіль
5 Вода
6 Лід
Всього

Розрахунок розсолу на 500 кг м'яса

Інгредієнт кг, л
1 Комплексна добавка
2 Кухонна сіль
3 Нітрит натрію
4 Нітритна сіль
5 Вода
6 Лід
Всього
Економіка
Ціна 1 л розсолу при використанні комплексної добавки
Собівартість 1 кг готової продукції
Технологічні дані
Кількість необхідного розсолу (з системою), л
Втрати ваги, від ін'єктування до готового продукту, кг
Рівень загальних втрат від ін'єктування до готового продукту, у %
Завантажити розрахунок

Можете відправити нам
Ваші пропозиції та побажання!